O Vrnjačkoj Banji

 

Smeštena u centralnoj Srbiji, između planine Goč i reke Zapadne Morave, Vrnjačka Banja je 1869. godine prvi put zvanično otvorila svoja vrata za turiste. Doživljavajući postepen i konstantan razvoj od tada, postala je lider srpskog turizma. Kraljica. Najlepša banja Srbije.
Pored termomineralnih, lekovitih izvora koji su nekada bili jedini razlog dolazaka turista, Vrnjačka Banja danas obiluje događajima, manifestacijama i atrakcijama koji privlače goste različite starosne dobi i iz celog sveta.
Smeštajni objekti: hoteli, vile i apartmani, raspoređeni su od centra Banje pa do samih granica njene okoline i raspolažu sa kapacitetom od preko 15.000 ležajeva.
Centralni park, dugačak 2 kilometra, ispod svojih krošnji krije mnogo toga što morate otkriti: izvore sa lekovitim vodama, cvetne aleje, skulpture, japanski vrt, teniske terene, dečije igralište, pešačke staze, veštačku stenu za penjanje, bezbroj klupa za predah i još mnogo toga. Na samom njegovom kraju dočekaće vas „Olimpijski“ – otvoreni bazen i u letnjim danima ponuditi osveženje.
Banjska promenada – šetališna zona, osim Amfiteatra sa 1.500 mesta za sedenje, bioskopsko-pozorišne sale i biblioteke, obiluje ugostiteljskim i trgovinskim objektima.
U sezoni vas kroz sve to može provozati mini voz koji ne uskraćuje pogled na okolinu. Za one sportskog duha tu su sportski tereni „Raj“ sa atletskom stazom, stadion malih sportova „Kocka“, sportska hala „Vlade Divac“…
U neposrednoj blizini nalazi se nekoliko čuvenih manastira: Žiča, Ljubostinja, Studenica, Sveta Petka… Najpoznatije izletište na Goču poziva na duge šetnje i čist, opojan vazduh.
Zapravo, Vrnjačka Banja je pre svega i iznad svega – banja! I samim tim, njena najvažnija svojstva jesu voda i vazduh !

Očekujemo Vas…

 

Pogledajte Kalendar događaja – Vrnjačka Banja